5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat başka kapı imalatları kadar değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın merdivenine iye bulunmak mehabetli bir avantajdır. Pekâlâ bu üstünlükı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık yasal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen koca binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında yapım edilmektedir. Fakat bittabi bir yangın merdivenine mevla yürütmek midein binanızın yeni olması ya da fazlaca faik olması gerekmemektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve esrar sızdırmaz özellikleri olgunlaşmak zorundadır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asliye kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve esrarın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı hummalıya kapanmaktadır.

Yangın kapıları, yangın eminği midein nazik öneme malik olan yapısal unsurlardır. Müstacel durumlarda emniyetli bir kaçış tedarik etmek üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olabilir. Yangın bapları alelumum yangın dayanımı mürtefi malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Yangın Çıkış Kapısı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut acil bir durumda insanların hafif bir itmesi ile dâhilen dışarıya yakın açılmaktadır.

Hiç kuşku yasak ki yangın felaketi, sene ortamında birey kaybına neden olan en yüce etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı endamsız bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem güç hem de dünyalık yitirilmesine münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de faik yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında sevimli ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Yangın Bapsı anayasa amacı insanların hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve Yangın Merdiveni Kapısı yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin bile fazlasıyla önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoklukla yekta katlı evlerde özümlemeı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda katkısızlanır.

Report this wiki page